ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V České Třebové byl sběr podkladů pro účast v elektronické aukci na nákup energií zahájen ve druhé polovině června. Cílem bylo získat co nejširší skupinu zákazníků. Radnice proto dala šanci se do dražby zapojit i obyvatelům obcí Semanín, Rybník, Přívrat a Řetová.

Do prvního kola se přihlásilo 240 domácností a 40 podnikatelských subjektů. Přestože se někteří do projektu nezapojili, počet zúčastněných vedení města nezklamal. Termín ukončení procesu aukce je v jednání, energie by zákazníci měli začít odebírat od začátku roku 2014. Obyvatelé Ústí nad Orlicí se do dražby hlásili od května, smlouvy s vítězným dodavatelem byly podepsány v srpnu. Orlickoústecká radnice byla s průběhem projektu spokojena. V průměru by totiž více než 500 účastníků dražby mělo uspořit 29 %.

Nezúčastnění budou mít šanci v dalším kole dražby energií. Zajímavá by pro ně mohla být také aukce na telekomunikační služby, kterou v Ústí nad Orlicí rovněž připravují. V jejím rámci by mělo být možné získat levnější volání z mobilních telefonů.