ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a celostátně přijatým opatřením rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyrazí.

Zdraví koledníků i dárců je na prvním místě a koleda se proto zatím uskuteční pouze ve virtuálním prostoru. Aktuální situaci lze sledovat na webových stránkách Charity ČR (www.charitacr.cz nebo www.trikralovasbirka.cz ) , Facebooku a Instagramu a informace lze hledat také na webech a sociálních sítích místních, oblastních charit (Oblastní charita Ústí nad Orlicí: www.uo.charita.cz ), kde budou zveřejňovány novinky o koledě v jednotlivých regionech. Prozatím je možné vyslechnout si koledu s online koledníky. Neváhejte přispět i drobnou částkou. Stejně jako u příspěvků do pokladničky i při online koledě platí, že „KAŽDÁ KORUNA POMÁHÁ“.

 

Možnosti přispět do sbírky je hned několik:
– zasláním dárcovské SMS
– přispět do pokladničky na uvedených místech
– převodem na účet Tříkrálové sbírky
– shlédnutím on-line koledy
– prostřednictvím QR kódu

Konkrétně: v Ústí nad Orlicí bude možné přispět finanční hotovostí v kanceláři Půjčovny kompenzačních pomůcek v budově Charity v Ústí nad Orlicí (Knihkupectví Flétna) v časech od pondělí 4. 1. do pátku 8. 1. 2021 v době od 8 :00 do 15:30. v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Ústí n. O. v časech – neděle 10. ledna od 9:30 do 11:00 a od 15:00 do 18:00.

Aby byla v současném stavu zajištěna maximální podpora tříkrálové sbírky, budou dobrovolníci roznášet „balíčky“ s Charitními informacemi a přiloženým kalendářem a tradičními cukříky.

Petr Lipenský, asistent sbírky Ústí nad Orlicí