ČESKÁ TŘEBOVÁ – Areál Tenisového klubu Česká Třebová je bohatší o novou halu. Hrát se v ní sice zatím nedá, ale nebude to trvat dlouho a začne sloužit svému účelu. “Vlastní prostory haly jsou víceméně hotovy. Finální povrch je také dokončen, zbývá halu osadit pouze ochrannými sítěmi kolem dokola, dělícími sítěmi,” sdělil OIK TV prezident tenisového klubu Jaroslav Rybka.

Aktivní i pasivní příznivci “bílého sportu” se možná už teď těší, až se na třech kurtech začne bojovat o “fiftýny”. Sportoviště za 26,5 milionu korun však nemá pouze příznivce. “Trošičku mě zaráží, že se vede diskuse o tom, jestli ta stavba tam měla, nebo neměla být, když byla projednána ve všech orgánech města. Na radě, na zastupitelstvu, všichni zastupitelé s tím souhlasili,” uvedl starosta města Jaroslav Zedník.

V mediálním prostoru se objevil názor, že hala měla být orientována jinak. “Na tomto místě, kde stojí nyní hala, by byly jenom tři venkovní kurty, ne čtyři jako tam, a navíc zde jsou ty kurty pootočeny o 90 stupňů, což v hale nevadí,” vysvětlil prezident tenisového klubu Jaroslav Rybka.

Na venkovních kurtech by však mohlo dojít k oslnění hráčů. V této podobě mohla být hala napojena na budovu, ve které se nachází zázemí klubu.

Výstavba sportoviště jedné z obyvatelek údajně poškodila dům. Jaroslava Balintová se s žádostí o náhradu škody obrátila na několik institucí včetně Městského úřadu Česká Třebová. “Konečné řešení, asi čtvrtá návštěva byla se statikem, s panem inženýrem Škeříkem, kteý nám dal k tomu vyjádření ústní, že dům není staticky narušený, že všechno se dá opravit,” řekla obyvatelka domu v sousedství novostavby Jaroslava Balintová.

Písemný posudek, který by měl napovědět, zda Jaroslavě Balintové případně připadne nějaké odškodnění, zatím nebyl vypracován.