ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Krajský soud v Hradci Králové v prosinci loňského roku zrušil rozhodnutí Krajského úřadu Pardubického kraje, kterým bylo rozhodnuto o odvolání proti územnímu rozhodnutí stavebního úřadu Městského úřadu v Ústí nad Orlicí. Tento proces však nemá žádný negativní vliv na realizaci důležité stavby centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, což potvrdili v rámci úterního jednání zastupitelstva také členové krajské rady.

„Krajský soud v rámci řízení nepřezkoumával stavební povolení, proti kterému odvolání ani žaloba podány nebyly, což je stěžejní. V současné době tak máme pravomocné stavební povolení, na základě kterého jsme oprávněni realizovat stavbu. V dubnu předpokládáme předání staveniště pro druhou etapu stavby a nepředpokládáme přerušení prací. Každý, kdo se v lokalitě pohybuje, vidí, že práce nadále zdárně pokračují. Budoucnost této velmi významné investice pro celé spádové území tak jednoznačně ohrožena není,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Pokračování stavby pokládá za žádoucí také krajský radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. „Hlavní zprávou nejen pro mě a zdravotníky z Orlickoústecké nemocnice, ale i pro obyvatele celého okolí je, že stavební povolení platí a stavba může být a bude realizována. Ohrožení platnosti stavebního povolení je skutečně jen ve velmi teoretické rovině, protože účastníci řízení se proti němu ve stanovené lhůtě neodvolali. Riziko případného zrušení stavebního povolení tak reálně neexistuje,“ sdělil krajský radní Valtr.