ČESKÁ TŘEBOVÁ – Nová sportovní hala v České Třebové, které se pouhých pár dnů po kolaudaci propadla střecha bude opravena. Na místě stále probíhá odklízení trosek a konala se také schůzka zainteresovaných stran, jejíž tématem bylo stanovení harmonogramu dalších prací.

V minulém týdnu byl Policií ČR objekt předán Pardubickému kraji, resp. zástupcům zhotovitele stavby a v zasedací místnosti Střední školy technické také proběhla schůzka zástupců zainteresovaných stran, na které se řešil další postup. “Pokračujeme v rozebírání místa havárie. My jsme převzali od vyšetřovatele, resp. od Pardubického kraje prostor k tomu, abychom mohli pokračovat na pracech,” řekl generální ředitel Profistavu Litomyšl a.s. Tomáš Zavřel.

“Z hlediska školy mě zajímalo především, jak další práce zasáhnout organizačně školu, tzn., zajímala mě především bezpečnost žáků, kteří se pohybují mezi budovou teorie a budovou praktické výuky a hovořili jsme o zabezpečení stavby,” řekl ředitel VOŠ a SŠ technická Česká Třebová MIlan Kment.

Věc je nadále Policií setřena pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti a viníkovi hrozí až 8 let vězení.