ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Při společném jednání na radnici v Ústí nad Orlicí se sešlo kompletní vedení města s vedením sousedního města Česká Třebová. Obě dvě města od sebe dělí 12 kilometrů vzdušnou čarou. Nic zásadního je nerozděluje, spíše naopak, řeší podobné problémy na které hledají při takovýchto setkáních společný nebo podobný postup. Jako při tomto na dopravní a silniční problematiku Pardubického kraje.

Starosta České Třebové informoval o novinkách, které se chystají ve městě, jakými je rekonstrukce stávajících silnic kvůli napojení průmyslové zóny, zamýšlená rekonstrukce chodníků a veřejného osvětlení, vybudování knihovny nebo postupného budování sportovního areálu Na Skále. “Vnímám, že Česká Třebová díky tomu, že má současné vedení čtvrtý volební cyklus, mohu-li to tak říci, tak je tam určitá kontinuita. Je tam návaznost, projekty se připravují dlouhodobě a postupně se realizují. To si myslím, že je v současné době výhoda České Třebové oproti městu Ústí nad Orlicí”, řekl pro OIK TV starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek.

Naopak starosta Ústí nad Orlicí podrobně informoval o revitalizaci bývalého areálu Perly 01 v centru města. “Jestli se jim podaří ten projekt, skloubit střední školku, dům dětí a mládeže s komerční zónou a k tomu přilehlé komunikace, tak je moc hezký plán, ambiciózní a hlavně nadčasový,” řekl pro OIK TV starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník.

Podobná setkání vedení obou měst jsou již tradicí. Konají se jednou do roka. S pořádáním toho dalšího je na řadě Česká Třebová.