LETOHRAD – Kdo si počká, ten se dočká. A tak došlo i na obnovu povrchu silnice číslo 3602, která propojuje ulice Pod Ovčínem a Jablonská. Jednalo se o přibližně 100 metrů dlouhý a 6 metrů široký úsek v blízkosti mostu přes Tichou Orlici. “Po každé zimě to bylo velmi rozbité a já jsem usiloval už několik roků u krajské SÚS o to, aby tam udělali nějakým způsobem rekonstrukci, což se konečně letos podařilo,” sdělil OIK TV starosta města Petr Fiala. “Rekonstrukce komunikace obnáší kompletní výměnu všech konstrukčních vrstev vozovky,” doplnila tisková mluvčí dodavatele stavby Edita Novotná.

Stavební ruch by v městské části pod názvem Kunčice neměl utichnout ani v dalších měsících. Počítá se totiž s opravou dalších úseků silnice i realizací investičního záměru města. “Máme tam připravený projekt na chodník. Letos chceme udělat část, která se netýká přímo tohoto úseku,” řekl starosta města Petr Fiala.

Přímo tohoto úseku, který měl být dokončen do 30. dubna letošního roku, se netýká ani další plánovaná rekonstrukce vozovky. “Hlavní příjezd od Ústí nad Orlicí, Ústecká ulice, zbývajících asi 150 metrů, bude hned po pouti kompletní uzavírka a dojde k sanaci včetně podloží,” uvedl starosta města. Zmíněné má být zhotoveno v období přibližně od 20. května do konce června 2019.