ČESKÁ TŘEBOVÁ – Po devíti letech se do města vrací republikové kolo Soutěže mladých zdravotníků, které se bude konat od 12. do 14. června. Hlavní soutěž v ulicích města je připravena na sobotu. V tento den změří své síly 18 pětičlenných hlídek. dopoledne bude patřit soutěžícím prvního a odpoledne druhého stupně základních škol. Pro ně je připraveno několik stanovišť v centru města ve kterých budou soutěžit nejen ve zdravotnické dovednosti, ale také například ve výrobě pečetě města. To vše se novináři mohli dozvědět při mimořádné tiskové konferenci k této akci na místní radnici.

Mimo samotného soutěžního klání je pro mladé závodníky připraven bohatý doprovodný program. Navštíví krytý plavecký bazén, bowling, městské muzeum a nebo je pro ně připraveno taneční vystoupení či kulturně sportovní večírek.

Akci pořádá Oblastní spolek Českého červeného kříže Ústí nad Orlicí pod patronace celonárodního Českého červeného kříže. Záštitu nad ní převzal hejtman Pardubického kraje Martin netolický a starosta města Česká Třebová Jaroslav Zedník.