zdroj: Městský úřad Česká Třebová
ČESKÁ TŘEBOVÁ – Během letošních prázdnin, které byly z důvodu výskytu koronaviru v ČR o něco delší, proběhla na ZŠ Ústecké 1. etapa rekonstrukce hygienických zařízení budovy prvního stupně. Součástí těchto prací bylo zbudování nové kanalizační a vodovodní přípojky i nové vnitřní rozvody vody a kanalizace.
Vnitřní dispozice se změnili pro wc chlapců i dívek v prvním nadzemním podlaží a chlapců ve druhém a třetím podlaží. Rekonstrukce zbývajících dvou wc dívek v druhém a třetím podlaží bude předmětem další etapy prací, která by měla proběhnout v příštím roce. První etapa, která byla kompletně hrazena z městského rozpočtu vyšla na 5 100 000 Kč včetně DPH a jedná se tak o největší městskou investici na základních školách v tomto roce.
Další rekonstrukce probíhaly na ZŠ Habrmanova, kde došlo k opravám tříd včetně omítek, elektroinstalace, zdravotechnických rozvodů a podlahových krytin. Tyto opravy vyšly město na 550 000 Kč. K opravám tříd došlo také na ZŠ Nádražní, kde byla předmětem prací za celkem 100 000 Kč výměna obkladů, umyvadel a průtokových ohřívačů.