ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Současná podoba ulic Barcalova a Velké Hamry nepotěšila některé ze všímavých kolemjdoucích. Našlí se i tací, kteří jsou stavem povrchu pobouřeni, ale není tomu tak u všech uživatelů dotčených komunikací. “Není to hezké, měly tam být kostičky.” “No, je to hrůza. Proč tohle takhle dělají? Když to je v pořádku, tak to rozkopou a pak to takhle zacelí? Není to k ničemu!“ “Chodit se po tom dá, je to zabezpečené proti úrazu, takže chvilku vydržet a ono se to opraví. Zvlášť, když to zastupitelé slíbili.” “No, tak je to příšerné. Ony vůbec v Česku ty silnice jsou všechny příšerné.” To jsou některé z reakcí, které se nám na kameru podařilo získat.

Výsprava asfaltem sice není nejvzhlednější, ale město k ní přikročilo s přihlédnutím k roční době, klimatickým podmínkám a dopravní situaci v okolí centra. “Musím zdůraznit, že se jedná o provizorní úpravu povrchu, která souvisí s tím, že neustále probíhá celková rekonstrukce ulic Příkopy, Havlíčkova a Černá, což znamená lokalita kolem Malé scény,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Ulice Barcalova a Velké Hamry totiž slouží jako objízdné trasy pro zásobování Mírového náměstí. Jakmile to bude možné, je naplánováno uvedení do původní podoby. “V příštím roce v prvních jarních měsících bude provedena celková obnova, což znamená budou obě tyto komunikace zadlážděny ze žulové kostky,” doplnil starosta Hájek.

V nepříliš utěšeném stavu jsou také ulice Boženy Němcové, Příčná a Polní. I těmto komunikacím by se však mělo blýskat na lepší časy. “Tyto provizorní opravy souvisí s celkovou obnovou technické infrastruktury a město je připraveno realizovat celkovou rekonstrukci těchto ulic v následujících letech,” uzavřel Petr Hájek.