ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V ulici Československé armády se nachází objekt, který se mění zvenčí i zevnitř. Někdejší internát pro studenty SŠ zdravotnické bude zrekonstruován tak, aby mohl sloužit klientům stacionáře. “Stavba zatím probíhá podle časového harmonogramu. Samozřejmě máme tady nějaké technické problémy, které se snažíme řešit, ale to asi je na každé stavbě,” sdělil OIK TV místostarosta města Jiří Preclík. “Probíhaly, pokud to klimatické podmínky dovolily, venkovní práce. To znamená napojili jsme objekt na novou kanalizační přípojku, vevnitř objektu v současné chvíli je hotová ležatá kanalizace,” popsal sled činností stavbyvedoucí Milan Janespal.

Celá investiční akce má vyjít na 34,5 milionu korun. 31 milionů pokryje dotace z Evropské unie, zbytek bude uhrazen z městského rozpočtu. Na konci projektu se počítá s opláštěním budovy a dispoziční změnou interiéru.

Podle tohoto záměru postupoval a odehrává se plán prací. “Probíhaly demoliční práce, bourání příček, demontáž stávajícího vybavení,” řekl stavbyvedoucí Milan Janespal.

Při odstraňování podlahových krytin narazili pracovníci stavby na problematické zjištění. “Shledáváme nějaké drobné odchylky od projektové dokumentace a nesrovnalosti, takže ty v průběhu stavby řešíme a budeme řešit s projektantem a  investorem,” doplnil stavbyvedoucí. “Nejde, aby v nějaké místnosti byl schod, abychom tam vytvořili určitou bariéru. Teď to necháváme zaměřit a podle toho samozřejmě tu situaci vyhodnotíme, ale na termín dokončení by to nemělo mít vliv,” ubezpečil místostarosta města Jiří Preclík. K předání díla má dojít letos na podzim.