foto: Město Česká Třebová
ČESKÁ TŘEBOVÁ – Již od března letošního roku probíhají v našem městě práce na rekonstrukci dolní části ulice Hýblova, v Podbranské ulici a na mostě přes řeku Třebovku na ulici Lidická. V této lokalitě je realizováno několik investičních akcí Pardubického kraje, města Česká Třebová a provozovatelů inženýrských sítí. Pardubický kraj jakožto vlastník silničních komunikací v dotčené oblasti zajišťuje stavbu nového mostu a opravy silnic v ulicích Podbranská a Hýblova. Město Česká Třebová je investorem výměny chodníků a veřejného osvětlení. Původním termínem dokončení prací byl 31. říjen, ale vzhledem k tomu, že během stavby došlo k několika haváriím na inženýrských sítích, nepřízni letošního deštivého počasí a dalším nepředpokládaným událostem, byl tento termín posunut. V současné době je největší bolestí stavby na ulici Podbranská, tzv. Šmajzrova lípa. Kořenový systém tohoto památného stromu si vyžádal v projektu změny plánovaného vedení chodníků.
I přes tyto komplikace se občané našeho města dočkají prvního zprovoznění v dotčené lokalitě již v průběhu příštího týdne, kdy bude po dokončení chodníků otevřen úsek mezi světelnou křižovatkou a ulicí Chmelnice. Díky tomuto zprovoznění bude od hlavní silnice možné projíždět ulicí Hýblova na Staré náměstí a zpět ulicí Klácelova. Zbylé úseky ulice Podbranská a nový most v ulici Lidická pak bude dle předpokladů otevřen do konce měsíce listopadu.
„Děkuji všem občanům, kteří žijí, nebo mají svoji živnost v této oblasti, za jejich trpělivost při letošních realizacích. Poděkování také patří Všem řidičům, kteří v tomto roce využívali stanovené objízdné trasy. Věřím, že odměnou za ohleduplnost jim bude příjemný požitek z jízdy po nové komunikaci v následujících letech,“ uvedla starostka města Magdaléna Peterková.