LANŠKROUN – Od roku 2017 se z okolí Langerovy vily poblíž vlakového nádraží v Lanškrouně stalo staveniště. Nyní nový kulturní dům čekají poslední dodělávky. Stavba měla být hotová již v září minulého roku, termín dokončení byl ale několikrát posunutý. “Zdržení na stavbě bylo způsobeno některými vadami projektu, které byly průběžně odstraňovány. Dále i změnami technologií, které byly buď vynucené nebo byly z požadavků nás, jako investora,” přiblížil průběh prací starosta města Radim Vetchý.

V současné době prochází novostavba a přilehlá Langerova vila posledními dodělávkami nejen interiéru, ale i exteriéru. “Hledáme místa, která je potřeba ještě upravit. Máme soupis vad, které jsou průběžně odstraňovány tak, aby v ten týden, kdy budeme zahajovat jich tady bylo co nejmenší množství,” dodal Radim Vetchý. V útrobách kulturního domu probíhá montáž nábytku, mytí oken či dokončovací práce na podlahách objektu. Naplánovány jsou i úpravy parkoviště a přilehlých ploch před vilou. Nejen venkovní práce, ale také ty uvnitř objektu, by se měly stihnout do dne otevřených dveří, který je naplánovaný na příští týden.

Zrekonstruované prostory Langerovy vily a interiér nového “kulturáku” si budou moci návštěvníci prohlédnout 3. dubna od 13 hodin. “Je připraven kulturní program, kde se představí místní spolky a předvedou možnosti využití lanškrounského kulturního domu, který nese název L´ART,” doplnil starosta.