ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Do ulice Dukelská se po zimě opět vrátil stavební ruch. Od začátku loňského roku zde totiž probíhá přestavba bývalé ubytovny. “Práce na první etapě už finišují, máme dozděnou výtahovou šachtu, uvnitř dokončujeme pokládku podlah a obkladů v koupelnách,” sdělil OIK TV referent odboru rozvoje města Městského úřadu Ústí nad Orlicí Michal Nezdařil.

Současně se zmiňovaným se rozběhly činnosti vztahující se k další fázi rekonstrukce. Ta obnáší zateplení vnějšího pláště budovy a úpravu interiéru čtvrtého nadzemního podlaží. Tam se nyní bourá. “Je to z důvodu dožilosti konstrukcí a materiálu, ale hlavně kvůli změně dispozice, kde se z jedenácti bytů stane nově šest,” uvedl Michal Nezdařil. “Zároveň i Rada města Ústí nad Orlicí odsouhlasila a uzavřela smlouvu o dílo na stavební úpravy a modernizaci kotelny, která tento objekt vytápí,” doplnil starosta města Petr Hájek.

Na konci této investiční akce, která město vyjde na 32 milionů korun, má být vybudováno 27 nových bytů. Termín dokončení stavby je naplánován na letošní říjen.