Cena Lanškroun, foto: Pardubický kraj

PARDUBICKÝ KRAJ – Ceny vítězům 21.  ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2019 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí byly ve středu předány při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Pardubického kraje.  Předávajícími byli René Živný, radní odpovědný za sport, cestovní ruch a informatiku a Jaroslav Folprecht, ředitel krajského úřadu.

„Jsem rád, že se obce věnují správě webových stránek. To hlavně znamená, že komunikují se svými občany. Velký význam však mají přehledné a uživatelsky přívětivé webové stránky pro turisty a návštěvníky našeho kraje. Přál bych si, aby rozvoj elektronické komunikace neustal a mohli jsme v příštích ročnících hodnotit ještě více webových stránek a mobilních aplikací,“ sdělil René Živný.

Dvacátého prvního ročníku soutěže Zlatý erb se aktivně zúčastnily obce a města z celé ČR. Celkově se letos opět zapojilo všech 14 krajů České republiky. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 363 projektů. V Pardubickém kraji bylo přihlášeno 14 projektů. Do celorepublikového finále, které se uskuteční na konferenci ISSS 1. dubna 2019 v Hradci Králové, postoupili vítězové tří kategoriích – nejlepší webové stránky města, nejlepší stránky obce a nejlepší elektronická služba.

Nejlepší webové stránky města:

1.     Lanškroun , www.lanskroun.eu  

2.     Skuteč, www.skutec.cz

3.     Svitavy,  www.svitavy.cz

Nejlepší webové stránky obce:

1.     Rohoznice, www.rohoznice.cz

2.      Pustá Kamenice, www.pustakamenice.cz

3.     Břehy, www.obecbrehy.cz

Kategorie Smart City a nejlepší elektronická služba:

1.     Lanškroun: interaktivní mapa

2.     Pustá Kamenice: obecní meteostanice