ILUSTRACE_POLICIE_SENIOR_RUCE
ilustrační foto

LITOMYŠL – Pardubický kraj pokračuje v boji proti podomním prodejcům, předváděcím akcím, ale také nevýhodným úvěrům či smlouvám, které mohou nejen seniory dostat do dluhové pasti. V rámci dalšího semináře se zajímavé informace dozvěděli senioři v Litomyšli.

Seminář na tato témata se konal ve středu v Hotelu Zlatá Hvězda. „Senioři jsou jednou z nejohroženějších skupin v této oblasti, a proto pokračujeme v úspěšných seminářích, které lektorují zaměstnanci obecně prospěšné společnosti MOST PRO,“ vysvětlil hejtman Martin Netolický. „Na seminářích se jeho návštěvníci dozvědí, jak se účinně proti nekalým praktikám, které jsou stále inovovány, účinně bránit,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Přes čtyřicet seniorů se v Litomyšli dozvědělo, kdo může zazvonit u jejich dveří, za jakých podmínek lze odstoupit od už uzavřené smlouvy a jaké triky nečestní obchodníci používají. Lektorky Kateřina Kotrlá a Michaela Davidová přichystaly na návštěvníky akce malý chyták v podobě prezenční listiny, která byla ve skutečnosti závazkem k zaplacení 1000 korun. Prezenční listinu podepsal téměř každý z návštěvníků, což svědčí o tom, že je nutné předem číst jakýkoliv materiál, který je stvrzován naším podpisem.

Návštěvníci také obdrželi brožurky s názvem Pardubický kraj proti dluhům, které obsahují praktické rady i kontakty na Občanské poradny poskytující bezplatně sociální poradenství.