foto: Pardubický kraj

PARDUBICKÝ KRAJ – Víte, co je to  famtrip? Jednoduše řečeno propagační poznávací zájezd pro lidi, kteří mohou přilákat do dané destinace turisty a návštěvníky. Tentokrát se Destinační společnost Východní Čechy ve spolupráci s agenturou CzechTourism a turistickými oblastmi v Pardubickém kraji zaměřila na úspěšné zahraniční blogerky a influencerky. Tedy dívky, jejich články, fotky nebo videa sleduje na internetu mnoho tisíc lidí a tudíž mají na své zejména mladé fanoušky ohromný vliv.

„Destinační společnost Východní Čechy se řadí k těm, které úspěšně využívají moderní prostředky komunikace. Naši zástupci se účastnili celosvětové konference Travel Blog Exchange v Ostravě. Setkalo se zde kolem 500 blogerů, vlogerů, tvůrců obsahu o cestování a dalších z oblasti cestovního ruchu, kteří jsou aktivní na sociálních sítích v oblasti cestovního ruchu. Po skočení konference se účastníci vydali na poznávací cesty po regionech České republiky. Zmíněného famtripu v Pardubickém kraji se zúčastnilo šest mladých žen z USA a Evropy,“ informoval radní Pardubického kraje pro cestovní ruch René Živný.

Účastnice famtripu měly možnost vidět krásy z Pardubic, Kladrub nad Labem, Seče, Chrudimi, Veselého Kopce, Litomyšle, Vysokého Mýta, Poličky, Nových Hradů, Svojanova a dalších míst. Jejich dojmy, fotografie a videa se prostřednictvím Facebooku, Instagramu, YouTube, blogů a dalších online aktivit dostanou k fanouškům po celém světě.

První výstupy naleznete na:
FB: @vychodníčechyinfo
Instagram: @visiteastbohemia