PARDUBICE – Neočekávaná návštěva dorazila na Porodnicko-gynekologické oddělení Pardubické krajské nemocnice, a. s. (PKN). Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický tam přijel na překvapivou inspekci v době obědů, aby vyzkoušel kvalitu nemocniční stravy, která nemá úplně nejlepší pověst.

„Pro přepadovku jsem se rozhodl po náhodně vyslechnutém hovoru dvou dam, které nebyly spokojeny s jídlem v naší porodnici, která se jinak těší velké oblibě. Ochutnal jsem dvě jídla přímo na oddělení šestinedělí a musím říci, že mi chutnala obě. Nicméně je určitě prostor pro zlepšení. Naším cílem je samozřejmě spokojený pacient,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Stravování v PKN zajišťuje GTH multicatering. Šéf kraje diskutoval o stravování s přednostou kliniky Milanem Košťálem a dalším zdravotnickým personálem. Prošel si i porodnické sály včetně nadstandardního pokoje. „Dohodli jsme se s ředitelem Tomášem Gottvaldem, že se budou možnostmi zlepšení stravy zabývat. Sám personál cítí, že by dodavatel měl zapracovat na odstranění jednotvárnosti nemocničních večeří. Uvědomuji si, že to je složitější problém, než by se na první pohled mohlo zdát. Strava musí splňovat parametry nejrůznějších diet, být ekonomicky únosná a zároveň musí pacientům chutnat. U novopečených maminek to platí dvojnásob,“ shrnul výsledky jednání hejtman.