PARDUBICKÝ KRAJ – Rada Pardubického kraje na svém pondělním jednání schválila výběr dodavatele, který v rámci Orlickoústecké nemocnice zajisti energeticky úsporná opatření na budově, kde se nachází sklad léčiv a ubytovna pro zaměstnance nemocnice. Předpokládaná cena zakázky byla 6,9 milionu korun. Po výběrovém řízení, kterého se zúčastnilo osm dodavatelů, činí výsledná cena 5,3 milionu korun.

„Vedle příprav na vybudování centrálního příjmu, který patří mezi nejdůležitější krajské akce v oblasti zdravotnictví, posouváme další plánované projekty v Orlickoústecké nemocnici. Již v minulých letech jsme zateplili například pavilon F a lékárnu, rekonstrukce se týkala také pavilonu interny a neurologie, nového vstupu se dočkalo oddělení gynekologie a ORL. Nyní pokračujeme budovou, ve které se nachází sklad léčiv, a také ubytovna pro zaměstnance nemocnice. Díky této investici, která je spolufinancována z Operačního programu životní prostředí dostane budova nejen vlídnější tvář, ale její provoz bude také ekonomicky méně náročný,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Kraji se v rámci výběrového řízení podařilo výrazným způsobem snížit výslednou cenu díla. „Otevřeného výběrového řízení se zúčastnilo celkem osm subjektů, přičemž všechny společnosti byly v rámci řízení hodnoceny. Výslednou cenu se nám díky soutěži podařilo snížit z předpokládané částky necelých 6,9 milionu korun na 5,3 milionu,“ uvedl 1. náměstek hejtmana zodpovědný za investice Roman Línek.

Stavební práce spočívají v zateplení vnější obálky budovy. „Na fasádu budovy bude namontován zateplovací systém na bázi minerální vaty a samozřejmě kompletně vyměníme okna. V rámci stavby opravíme také vstup do objektu a venkovní prostory. V rámci investiční činnosti myslíme nejen na pacienty, ale tímto také na zdravotnický personál,“ uvedl krajský radní Ladislav Valtr.