foto: Pardubický kraj

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hejtman Martin Netolický v rámci čtvrteční pracovní cesty v českotřebovském regionu navštívil Tenisový klub Česká Třebová, kde s jednatelem klubu Jaroslavem Rybkou řešili rozvoj místního tenisového areálu, který v roce 2018 dostal novou tenisovou halu se třemi kurty a zázemím za 27 milionů korun. Následně jednal se zástupci místního Sokola o rekonstrukci areálu Na Skále. Zde Pardubický kraj v letošním roce uvolnil finanční prostředky na opravu a výměnu rozvodů a úpravu kotle v herně stolního tenisu.

 „Areál místního tenisového klubu se v posledních letech podařilo dostat na vysokou úroveň, protože vedle klasických antukových kurtů dostala tři kurty s umělým povrchem, ale především jsou tyto kurty součástí tenisové haly za 27 milionů korun. Dalším plánem je vybudování zázemí pro návštěvníky na střeše provozní budovy tenisového klubu,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který s jednatelem klubu Jaroslavem Rybkou řešil také dopady koronavirové pandemie na fungování oddílu, rušení turnajů a další související záležitosti.

Pardubický kraj se ve spolupráci se Sokolskou župou Východočeskou – Pippichovou snaží podporovat také drobné opravy sokoloven a dalšího majetku. Jednou z nich je i ta v České Třebové. Se starostou místního Sokola Michalem Kadlecem si hejtman prošel celý rozsáhlý areál Na Skále, který se i díky podpoře kraje daří postupnými kroky opravovat. „V roce 2017 jsme podpořili výměnu oken a dveří na objektu bývalého gymnastického sálu, administrativní budovy a herně stolního tenisu. O rok později pak výměnu kotle v administrativní budově a v loňském roce pak vybodování elektroinstalace a rozvodů vytápění včetně otopných těles v prvním patře hlavní budovy. Letos jsme v rámci naší podpory jednotlivým jednotám uvolnili finanční prostředky na opravu a výměnu rozvodů a úpravu kotle v herně stolního tenisu,“ řekl hejtman Martin Netolický.