ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Změna je život, říká se. My jsme se vypravili do ulic, abychom zjistili, co by ve svém městě pozměnili jeho obyvatelé.

V rodišti Jaroslava Kociana žije přibližně 14 tisíc lidí. Přeptat se takového množství lidí na názor na jejich bydliště asi není v našich silách, ale i tak jsme možná získali zajímavé podněty a návrhy na změny, ke kterým by ve městě na soutoku Třebovky a Tiché Orlice mohlo dojít. “Je to tady pěkné. Akorát ti, co chodí s těmi pejsky, by měli nosit pytlíčky a uklízet si to potom. Protože když jdete s dětmi na procházku, tak do toho šlápnete,” sdělila OIK TV jedna z dotazovaných obyvatelek. “Jelikož jsem z Ostravy, tak tady je hodně málo obchodů. Je tady hodně malý přístup k různým věcem, co jsem prostě ve velkém městě měl,” postěžoval si hoch, který do města před nedávnem přibyl. “To divadlo, jak tam je dole, tak vypadá strašně komunisticky. Chtělo by to nějak jako zhezčit,” navrhla středoškolačka. “Kdyby u nás v Hylvátech udělali v parku hřiště. Tak něco takového,” přál by si chlapec z jednoho z místních sídlišť.

Mezi dotazovanými lidmi se však našli i tací, kteří jsou v Ústí nad Orlicí se stavem věcí spokojeni, nebo případně o žádných zásadních nedostatcích nevěděli. “Mně přijde, že to je tady dobré, že to je perfektní. Není asi potřeba nic moc měnit,” nešetřila nadšením náctiletá dívka. “Asi nic, mě nic nenapadá,” uvedl kolemjdoucí mladík.

Pokud by nějaký návrh na zlepšení napadl Vás, neváhejte se s ním obrátit na členy vedení města. Například na pravidelném setkání s veřejností.