ČESKÁ TŘEBOVÁ, PŘÍVRAT – Hermann Maier býval zvyklý na jiné svahy. Ten však nemusel čekat na to, až se pro jízdu po sjezdovce sejdou vhodné podmínky v podobě volna a dostatku sněhu. Počasí v poslední době lyžování a snowboardingu přálo, a tak se Peklák v České Třebové zaplnil milovníky zimních radovánek. Ani jarní prázdniny ale nepřinesly nějaký nezvladatelný nápor návštěvníků. “Lidé jsou nastavení tak, že když jsou prázdniny, tak vyrazí spíš někam na hory, třeba na celý týden, většinou jsou to tady ty ´místňáci´. Ta návštěvnost je prakticky stejná jako každý jiný týden,” sdělil OIK TV vlekař Ivoš Hájek.

Právě zmiňovaní “místňáci” si pochvalovali, že mají lyžařské středisko takříkajíc za domem. “Já si myslím, že to je super, mít ve městě sjezdovku. Když jsou kopce, tak je to fajn,” řekl jeden z lyžařů.

Pro mnohé ze školáků byl tento způsob trávení volného času jasnou volbou. “Je super, že je volno a že si můžu jít takhle zalyžovat,” uvedla školou povinná lyžařka.

Bez povšimnutí zástupů lyžařů a snowboardistů ale nezůstal ani Skiareál Přívrat. “Je to dobré, rád snowboarduju, jezdím. První jízda byla hodně dobrá, užívám si to,” podělil se o své dojmy jeden ze snowboardistů.

Pokud vhodné podmínky na sjezdovkách vydrží, zůstanou lyžařská střediska v provozu i po jarních prázdninách.