foto: TŠČT

DANCE CAMP 2022

Tak jako každý rok, poslední týden v srpnu pořádala TŠČT taneční soustředění s názvem Dance Camp 2022. Téměř 100 dětí se vydalo autobusy směr Sněžné v Orlických horách, kde pro ně bylo připraveno nejen ubytování, vodní skluzavka či herní aktivity, ale i profesionální party stan s baletizolem o rozměrech 14x16m. Panenská příroda spolu s hudbou přinesla zážitek nejen pro tanečníky, ale i pro lektory, kteří se sjeli téměř z celé republiky. Taneční techniku, výrazy a různé taneční styly učili ti nejlepší z ČR. Street dance zastupovali Filip Růžička, lektor a choreograf tanečních skupin Beat Up Ostrava a Funky Beat Frýdek Místek sbírající nejedno ocenění, a Lukáš Dudík alias Duďa, jehož specializací je freestyle a je vítězem mnoha battlových soutěží jak v Česku, tak i v zahraničí. Disco dance zastupovaly dvě tanečnice a choreografky s mnoha oceněními z PS Hroch Pardubice, a to Daniela Čechová a Sylvie Šlezingerová. Modern dance učila Ilona Sedláčková z Besty Chrudim a světoznámá tanečnice, lektorka a choreografka Leona Qaša Kvasnicová. S ní si na čtyři desítky tanečníků mohly vyzkoušet i muzikálovou choreografii.

 

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR TŠČT V PIRÁTSKÉM DUCHU

Již tradiční příměstský tábor TŠČT se konal začátkem srpna. Téměř třicítka dětí byla celý týden zapojena do mnoha aktivit. Věnovaly se pohybovým aktivitám, jazykovým dovednostem, hrám a zejména celotáborové hře v pirátském duchu. Anežka Kalábová, Zuzana Mazurová, Sofie Horská a Daniela Honlová připravily pro děti fantastický týden, ze kterého si odnášely i upomínkové předměty ve formě fotografií a triček. Tímto bychom děvčatům chtěli poděkovat za program, který pro děti připravily.

NOVINKY V TŠČT

I když probíhají prázdniny, v Taneční škole Česká Třebová je stále živo. V měsíci srpnu začala zvelebovat a rozšiřovat další prostory tanečního studia. Jak je již známo, studio má nyní dva zrcadlové sály. Nově byla pro tanečníky zrcadla doplněna i do největšího třetího sálu. Firma Sklenářství – rámařství Mehl instalovala během tří dnů téměř 12timetrovou zrcadlovou stěnu. Dále došlo ke zefektivnění prostor mezi sály. Každý sál má nyní samostatný vchod a tanečníci tak mohou využít průchod rovnou ze šaten. Pro rodiče, kteří čekají na své ratolesti, je připravena rozšířená recepce s více místy k posezení. Tyto stavební úpravy prováděla stavební firma KLEJCHSTAV s.r.o. Tímto srdečně děkujeme všem, kteří se na rekonstrukci studia podíleli, zejména místním Českotřebovským firmám.

TŠČT