ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Aquapark v Ústí nad Orlicí se dočkal výměny keramických obkladů za nerezové vany. Rekonstrukce probíhala od září minulého roku a ukončena byla slavnostním otevřením. Návštěvníci se mohou těšit na novinky, které si pro ně provozovatelé připravili.

Jednatel městské společnosti provozující koupaliště Václav Knejp, starosta města Petr Hájek a zástupce dodavatelské firmy společně přestřihli pásku. Tímto aktem zahájili letošní sezónu v aquaparku v Ústí nad Orlicí.

Další částí programu byla komentovaná prohlídka, během níž se příchozí mohli dozvědět, co všechno se v areálu změnilo a nezměnilo. “Hloubka bazénů je stejná, plus mínus samozřejmě. Rozměry bazénu jako takové jsou v podstatě stejné. Došlo tam k nějakému drobnému zmenšení, ale myslím, že se to nedá běžným okem poznat, to se dá jenom změřit,” sdělil OIK TV Václav Knejp.

Návštěvníky čekají nové atrakce. V hlavním rekreačním bazénu přibyly chrliče, trubková masážní lehátka, trubková lavice, lanový most s lekníny, šplhací síť s basketbalovým košem, vodní stěna a dva houpací zálivy. V dětském bazénku mohou malí návštěvníci vyzkoušet fontánky, kyblíkový strom, vodní hřib, vodní děla a točitou či jednoduchou skluzavku.

“Máme připravené noční koupání, jestli na to budou podmínky, když bude pěkně, určitě otevřeme i v noci. Což bude docela lákadlo, protože nové bazény jsou barevně podsvíceny. A bude to hodně efektní, vypadá to pěkně,” řekla Markéta Vojvodíková.

Celkové náklady na rekonstrukci, která probíhala od loňského podzimu a byla ukončena 15. června, se vyšplhaly na čtyřiatřicet milionů korun. Zvýšení ceny vstupného o přibližně 10 procent není podle provozovatele koupaliště vyvoláno investicí do zmíněných oprav.