Silnice I/14 ve Vysokém Mýtě. | foto: OIK TV

PARDUBICE / VYSOKÉ MÝTO – Krajský úřad Pardubického kraje povolil v těchto dnech několik uzavírek, které ovlivní dopravní situaci v kraji. Ta nejbližší se týká Velké Pardubické, kdy silnice I/37 u závodiště bude vyhrazena pro parkování návštěvníků dostihů v den konání závodů, další uzavírka bude následovat ve stejné lokalitě z důvodu výstavby podchodu pro pěší a cyklisty. Po deset dní čeká částečná uzavírka také řidiče, kteří budou projíždět Vysokým Mýtem. Bude se tam opravovat živičný kryt vozovky.

V den konání 122. Velké Pardubické České pojišťovny, tedy 13. října, bude od 7 hodin ráno do 19 hodin zcela uzavřen úsek silnice č. I/37 u dostihového závodiště. Na silnici bude zřízeno vyhrazeného parkování pro návštěvníky dostihů. Objízdné trasy jsou stanoveny přes centrum Pardubic a budou řádně vyznačeny.

Po skončení dostihů, od pondělí 15. října, začne částečná uzavírka 200metrového úseku větve mimoúrovňové křižovatky silnice I/2 u závodiště, kde se až do 30. dubna příštího roku bude stavět podchod pod rampou křižovatky. Silniční provoz ve směru Přelouč – Pardubice bude veden po staveništi a pro směr Pardubice – Přelouč jsou stanoveny objízdné trasy. Hlavní objízdná trasa je vedena přes Lázně Bohdaneč a Živanice, další objízdná trasa bude značena přes Staré Jesenčany, Dubany, Čepí a zpět do Pardubic, Starých Čivic.

Doprava bude dočasně ztížená také při průjezdu Vysokým Mýtem. Nový povrch dostane necelý kilometr úseku silnice I/35 na průtahu městem,od křižovatky s ulicí Pražská po křižovatku s ulicí Prokopa Velikého. Částečná uzavírka bude trvat od 15. října do 25. října. Pro směr Litomyšl – Holice bude doprava vedena po volné polovině vozovky, pro směr opačný budou vyznačeny objízdné trasy po městě.