ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Letní měsíce přináší větší množství uzavírek na silnicích, které znatelně zhoršují plynulost dopravního provozu.  Se zdržením musí řidiči počítat i na silnici I/14.

Jednou z probíhajících rekonstrukcí je oprava mostu přes Knapovecký potok mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou. V místě uzavírek bývá umístěno přechodné dopravní značení a mobilní semafory, na které nejsou v daném místě řidiči zvyklý. “Řidiči kolikrát ač neradi, protože jim to činí určité zdržení, se musí přenosným dopravním značením řídit a to jak dopravními značkami, tak semafory a být ohleduplní k ostatním účastníkům silničního provozu,” řekla Lenka Vilímková, tisková mluvčí PČR, Ústí nad Orlicí.

Již od poloviny dubna probíhá rekonstrukce mostu v Dolních Libchavách. Realizace opravy komunikace v délce přibližně 230 metrů, je plánována až do poloviny prosince.

Dalším větším dopravním omezením v regionu je od 7. září uzavírka ulice Čs. armády v Ústí nad Orlicí a to od kruhového objezdu U Bubeníka po křižovatku s ulicí Tvardkova před Orlickoústeckou nemocnicí.