ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V ulici Lázeňská se na silnici číslo 360, kterou spravuje Pardubický kraj, nachází most, jenž bude od 15. dubna do 13. května neprůjezdný z důvodu uzavření. “Je v tuto chvíli v havarijním stavu. Krajská SÚS připravuje demolici tohoto mostu a osazení mostního provizoria za částku přibližně 6 milionů korun,” sdělil OIK TV mluvčí Pardubického kraje Dominik Barták.

Zmiňované provizorium by mělo v místě sloužit až do celkové rekonstrukce mostu. Ještě než k tomu dojde, budou se řidiči muset popasovat s uzavírkou. “Autobusové linky ve směru Litomyšl-Ústí nad Orlicí budou do města Ústí nad Orlicí přijíždět ve stejném směru. Pouze jejich příjezd do města bude veden vodárnami ve směru na Mendrik,” uvedl místostarosta města Pavel Svatoš.

Pro osobní dopravu, která bude komplikovaná zejména pro žáky Speciální základní školy Ústí nad Orlicí, byla objízdná trasa stanovena ulicí Vrbovou do ulice Třebovská a dále do centra. “Co se týká nákladní dopravy, tak nákladní doprava bude odkloněna již v obci Řetová ve směru na Přívrat, dále na ´Kohout´ a Českou Třebovou, případně na Litomyšl,” doplnil místostarosta Svatoš.

Vedení města Ústí nad Orlicí v souvislosti s komplikovanou dopravní situací prosí motoristy o shovívavost a trpělivost.