Vážení spoluobčané, události se dějí v rychlém časovém sledu, proto považuji za důležité Vás informovat o aktuálním dění.
Během neděle proběhla další distribuce ochranných pomůcek pro lékaře a lékárníky, tentokrát se jednalo především o roušky a respirátory řady FFP 2. Zároveň jsme od Pardubického kraje obdrželi zásoby dezinfekce, které budou opět rozděleny mezi lékaře a okolní obce v naší působnosti. Díky pomoci dobrovolníků, kteří šijí textilní roušky, se nám podařilo spustit nový program Roušky domů. Pracovníci našeho úřadu nyní budou každý všední den mezi 8 a 11 hodinou na telefonním čísle 465 500 232 přijímat objednávky od seniorů a osob se zdravotním postižením. Následně bude těmto zájemcům rouška zdarma doručena na jejich adresu. Ráda bych při této příležitosti poděkovala opravdu všem, kteří se do výroby zapojili a pokračují i nadále, protože v této době je spotřeba roušek velká.

Na webových stránkách a sociálních sítích najdete další důležité informace. Na základě stanoviska Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR jsme vydali informace k průběhu zápisu dětí do prvních tříd. Nepřehlédněte neméně důležitá sdělení o prokazování totožnosti občanským průkazem, cestovním pasem a řidičským průkazem v době nouzového stavu a také stanovisko Státního zdravotního ústavu k nakládání s použitými ochrannými pomůckami v době koronavirové pandemie.

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu ohledně zvukové kvality hlášení rozhlasu. Všechny Vaše připomínky pečlivě evidujeme, jednali jsme s firmou, která pro nás hlášení zajišťuje. Kdy ovšem dojde k nápravě v tuto chvíli nedokážeme odhadnout, protože zaměstnanci jsou velmi zaneprázdněni. Prosím, tolerujte v některých místech sníženou kvalitu hlášení, i nadále se budeme snažit touto cestou informovat zejména naše starší spoluobčany, pro které je rozhlas zdrojem informací.
Vážení, vláda oznámila, že současný stav se prodlužuje do 1. 4. 2020. Děkuji vám, že nepodceňujete přijatá opatření, opětovně děkuji všem, kteří pomáháte a nakonec děkuji také za to, že i v této vypjaté době se dokážeme navzájem povzbudit pohledem, úsměvem schovaným pod rouškou nebo přátelským gestem. Vydržte prosím. Společně nám to půjde snáz.
Magdaléna Peterková