Vážení spoluobčané, dovolte mi opět krátce zrekapitulovat uplynulý pracovní týden. Na pravidelných ranních poradách krizového štábu jsme se zabývali aktuální situací v našem městě, novými mimořádnými opatřeními vlády a přerozdělováním ochranných prostředků.
V budově MěÚ bylo zřízeno distribuční centrum ochranných pomůcek pro lékaře, lékárníky, zdravotnický personál, pracovníky sociálních služeb, spádové obce, hasiče. K dnešnímu dni bylo v našem městě vydáno 3 900 roušek, 1 200 respirátorů, 44 l dezinfekce na ruce a 23 l dezinfekčního přípravku na předměty a plochy. Díky obětavým dobrovolníkům, kteří šijí a roznášejí textilní roušky seniorům a zdravotně postiženým osobám, se nám podařilo v tomto týdnu rozdat více než 1 100 roušek.

Dobrovolníci z řad skautů pomohli městské knihovně zorganizovat pro zájemce bezkontaktní roznášku knih. Velmi mě těší, že i v této neklidné době je v našem městě dostatek lidí, kteří jsou ochotni nabídnout svoji nezištnou pomoc. Moc jim za to děkuji.

V důsledku pandemie roste napětí, strach, vztek. Není se čemu divit. Důležité je, že se v těchto chvílích dokážeme semknout, navzájem si pomáhat a vážit si práce těch, kteří jsou v tzv. první linii. Často nyní čteme, že společně to zvládneme. Já tomu opravdu věřím.

Magdaléna Peterková