LANŠKROUN – S různými dopravními uzavírkami a omezeními se již od minulého roku potýkají lidé bydlící v lokalitě Teslov v Lanškrouně. Zatímco ulice Zborovská je hotová, na Havlíčkově se stále pracuje. “Základním parametrem a zadáním bylo právě zvýšení bezpečnosti a parkovacích míst v celé lokalitě. Vysoutěžená částka je 8 a půl milionu bez DPH,” sdělil nám starosta města Radim Vetchý. Na Zborovské ulici jsou stavební práce již dokončené. Součástí rekonstrukce bylo i nové veřejné osvětlení. K větší bezpečnosti by měly napomáhat zejména vyvýšené křižovatky. “Vzhledem k tomu, že tady jsou 3 školy nebo 3 pracoviště škol, tak ta bezpečnost je tady hodně důležitá,” řekl Radim Vetchý.

Zároveň byly rozšířené chodníky a zúžené silnice. Tato skutečnost se tamním obyvatelům moc nezamlouvá. “Velice mě překvapilo, že jsou ty ulice tak zúžené a také, jak jsou nájezdy do křižovatek vyzdvihlé, že tam musí to auto opravdu zpomalit, ale jelikož tady bydlím již od malička, tak si na to teda budeme muset asi zvyknout.” “To je akorát pro auta si rozbít auto, protože docela i dcera do toho naletěla a jezdí opatrně.” “Jsme docela všichni překvapeni tím, že na to, co je tady aut se zužuje silnice, což si myslím, že není v pořádku. Chodníky široký dobrý, ale ty chodníky se využívají minimálně.”

Na Havlíčkově ulici se v současné době pracuje na novém povrchu vozovky. Začal se již pokládat nový asfaltový povrch. Chodci mají mít k dispozici taktéž nové chodníky a auta parkovací stání. “Přibydou tady parkovací místa, kterých byl nedostatek. Žádalo se ze strany občanů o to, aby právě narostl počet parkovacích míst, bude tady taky bezpečněji,” řekl Radim Vetchý. Město mezitím připravuje projekty na další rekonstrukce. Tentokrát by se to mělo týkat ulic Olbrachtova a Palackého.