LANŠKROUN – Rekreační areál v blízkosti rybníků čekají změny. Nejen turisticky poměrně frekventovaný prostor “Obory” bude opatřen veřejným LED diodovým osvětlením. “V tomto případě jsme reagovali na podněty obyvatel Lanškrouna, kteří lokalitu využívají k rekreaci, k běhání, k vycházkám. Připomínali nám, že je tam v nočních hodinách hodně tma,” odůvodnil plánovanou realizaci starosta města Radim Vetchý.

Lampy mají podél cest přibýt ve dvou časových úsecích. “Letos by měla být realizována první etapa. Ta je pro místně znalé od prvního pramene až na hráz Dlouhého rybníka. Je to necelých 900 metrů,” doplnil starosta Vetchý.

Je naplánováno, že zmiňovaná vzdálenost bude pokryta přibližně třiceti kusy svítidel. Dalších 14 světel bude instalováno v rámci druhé etapy. Konkrétně se jedná o úsek dlouhý cca 500 metrů od sídla lanškrounského rybářského svazu po silnici do “Obory”.

Celá investiční akce by měla být hrazena z městských prostředků. “Částku prozatím neznáme, budeme soutěžit, ale v rozpočtu máme velkou rezervu. Máme tam 2 miliony 900 tisíc na rozvoj veřejného osvětlení na osvětlení, které se týká obory, takže předpokládám, že se do částky vejdeme,” sdělil OIK TV starosta města Radim Vetchý.

S dokončením 2. etapy, a tím i celého projektu, se počítá na příští rok. Celkem bude lanškrounskou “Oboru” osvětlovat čtyřiačtyřicet kusů svítidel.