ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovský spolek ZA JEDEN PROVAZ se věnuje spolupráci studentů místního gymnázia a veřejnosti se znevýhodněnými lidmi. Jejich akcí je právě i benefiční ples, který se tento rok konal po desáté. Při této příležitosti si příchozí mohli zavzpomínat na uplynulých deset let činnosti spolku.

Každý rok je tento ples zaměřený na nějaké téma, ani letos tomu nebylo jinak. “Máme vlastně téma puzzle. Protože puzzle, když člověk chce složit puzzle, tak třeba potřebuje pomoc druhého člověka, tak nějakým způsobem to symbolizuje naši práci,” sdělila nám Anna Borková. Symbolické skládačky zdobily stěny spolu s fotografiemi z minulých ročníků plesu.

Opomenutý nebyl ani doprovodný program. K dispozici byl fotokoutek, soutěž s losy a fotografiemi a v neposlední řadě jako při nefalšovaném plesu, tombola. K tanci hrála kapela KOPLAHOBAND. Snažíme se hrát dobrou muziku, aby se lidé bavili, aby si zatancovali, a aby si odnesli z toho večera nejenom dobrý pocit v rámci té benefice, ale třeba i z toho tanečního parketu,” řekl Pavel Plašil. Tato kapela benefiční ples provází již od prvního ročníku. Jsme velice rádi, že můžeme z Týniště přijet sem do České Třebové a vlastně poblahopřát i muzikou této organizaci a vůbec benefičnímu plesu k tomu aby přetrval i nadále, nejenom těch deset let,” doplnil Pavel Plašil. “Podařilo se nám opět vyprodat sál, letos jsme podruhé v Národním domě, takže tady máme zhruba 170 hostů. Já jsem spokojená,” dodala Anna Borková.

Výtěžek z plesu většinou putoval místním organizacím, na které se organizátoři v minulosti zaměřovali. Po druhé v historii tomu však bylo jinak. “Letos jsme se rozhodli, že to zase věnujeme jednotlivci. Právě proto, že to je ten desátý ročník a do organizací chodíme, tak jsme se prostě rozhodli takhle,” Anna Borková. Finanční obnos z této benefiční akce, který činil 43 781 korun, putoval Romaně Fricové na nový mechanický invalidní vozík.