ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V místnosti, kde obvykle zasedají radní, se tentokrát starosta Petr Hájek a místostarosta Jiří Preclík nesešli se svými politickými kolegy, ale s trojicí dam. Jednalo se o Marii Štěpánovou, Miladu Faltovou a Věru Kozlovou. Všechny jmenované se totiž v letošním roce dožívají devadesáti let. “Nejenom těm třem jubilantkám, ale všem, kdo se v letošním roce dožije devadesátých narozenin, přejeme hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. Jsme samozřejmě moc rádi, že tato setkání můžeme uspořádat a poděkovat jim za jejich působení ve městě Ústí nad Orlicí,” řekl místostarosta města Jiří Preclík.

Zástupci vedení města oslavenkyním pogratulovali a obdarovali je. Po skončení oficiální části programu, který zahrnoval i přípitek, každá z pozvaných povyprávěla o svém životě.

Podobný průběh události lze rovněž očekávat v dalších týdnech. “V letošním roce se dožívá devadesáti let 28 občanů města Ústí nad Orlicí. Již proběhla s dnešním setkáním dvě setkání, kterých se zúčastnilo 11 lidí. Ještě nás čeká jedno setkání, kde je očekávaných 9 účastníků,” sdělila OIK TV vedoucí odboru sociálních služeb Městského úřadu Ústí nad Orlicí Ivana Nečekalová.