ČESKÁ TŘEBOVÁ – O tom, co vše se dá stihnout za sto pět let může vyprávět jen jedna osoba z České Třebové a tou je Anna Vydrová. Tento úctyhodný věk oslavila 14. prosince 2018 v kruhu svých nejbližších. Oslavenkyni si pro tuto příležitost vzala dcera Marta Demelová s rodinou domů. Vedení města Česká Třebová mezi gratulanty nemohlo chybět. “Je mi opravdu velkým potěšením a není nadsázkou, když řeknu, že velkou ctí, že jsem mohla paní Vydrové pogratulovat osobně,” řekla starostka města Magdaléna Peterková. Anna Vydrová dostala dárkový balíček a květinu. Po gratulacích si všichni přítomní připili zejména na její zdraví do následujících let. Řada přišla i na nakrojení dortu.

Zavzpomínalo se i na minulé oslavy, například na to, jak si před pár lety ještě s gratulanty zatančila. V albu s fotografiemi byly zaznamenány různé momenty z jejího života. K vidění byly například snímky z Podkarpatské Rusi, kde se roku 1913 narodila. “V šestnácti sem přišla za sestrou, která už tady bydlela dva roky, že jí bude pomáhat. Pak přišla válka a ona už se nevrátila domů,” popisovala její život dcera Marta Demelová.

Do listopadu roku 2017 dokonce chodila hrabat listí na svou zahrádku na Horách. “Mě včera dojalo k slzám, když mě sestřičky v domově důchodců předvedly, jak dokážou maminku postavit, a že udělá 4 krůčky. Po roce to je teda opravdu úžasný,” sdělila nám Marta Demelová. “Paní Vydrovou znám už spoustu let a pořád ji vidím jako čipernou stařenku, která běhala denodenně kolem našeho domu na Hory, kde měla chatičku,” dodala Magdaléna Peterková.

Ke gratulacím se přidáváme i my a za celou redakci OIK TV oslavenkyni přejeme hlavně hodně zdraví do dalších let.