ČESKÁ TŘEBOVÁ – Univerzita Pardubice ve spolupráci s fakultami chemicko-technologickou, Dopravní fakultou Jana Pernera a Fakultou elektrotechniky a informatiky vyrazila za studenty. V rámci tzv. zážitkových dílen jim ve středu 26. září na dvorech a hřištích ukazovali svět moderních technologií a technické a přírodovědné disciplíny.

Den měl podtitul „zážitkový a zábavný“, což vystihuje podstatu toho, o co autorům projektu s názvem Věda a technika na dvorech škol jde. Chtěli žákům ukázat vše, co je zajímá ze světa chemie, matematiky a počtů, ale i robotiky a elektroniky. Nechyběly ukázky první pomoci, měření tvrdosti stavebních materiálů či modely kolejnic a zároveň mohli žáci ověřovat nově nabyté informace při pokusech, hrátkách nebo programování.

Českotřebovské gymnázium se stalo předposledním zastavením v zářijovém programu projektu. Aktivity, které dostaly ten den na hřišti prostor, byly určeny studentům vyššího gymnázia a veřejnosti. Školní hřiště i vybrané prostory školy postupně zaplňovaly celý den.