LANŠKROUN – Zašlá sláva někdejších Terezininých lázní se možná dočká obnovy. Lanškrounské koupaliště totiž prošlo proměnou, jež byla po několika měsících v podstatě dokončena. Cílem revitalizace, která z městského rozpočtu odčerpala kolem tří milionů korun, bylo zatraktivnění celé lokality.

Úprava prostoru je viditelná už při příchodu do areálu. Ten získal nový vstupní portál. Na nově opláštěném objektu minigolfu bude umístěn informační panel s mapami města, lanškrounských rybníků a oblasti Podorlicka. Na souši, která lemuje samotnou vodní plochu, přibyly lavičky či odpadkové koše. “Byly vybudovány nové mlatové chodníky, bylo opraveno nábřeží rybníka Dlouhý a bylo přivezeno a instalováno nové molo,” doplnil starosta města Radim Vetchý.

Veřejnost hodnotí prozatímní výsledek rekonstrukce bez větších připomínek. “Voda jako dobrá, sice trošku je špinavá. I ten interiér tady vypadá dobře, jak to je opraveno, je to dobré,” zhodnotil jeden z návštěvníků. “Líbí se mně to tady hodně teď. My sem chodíme dost s dětmi, takže teď je to tady takové příjemnější. I ty lavičky, že se dají využít vlastně jako stůl,” uvedla jedna z návštěvnic. “Co se týká komunikací, co se týká tady posezení, a všechno, je to tady pěkné,” dodal další návštěvník.

K ještě větší spokojenosti mají přispět další doplňky. “V letošním roce ještě chceme nakoupit, nebo jsou objednány lodičky jako doplněk vyžití pro návštěvníky lokality,” řekl starosta města Vetchý.

Adaptace se dotkla také okraje rybníka. Podél komunikace na hrázi byla nainstalována nová svodidla.