ČESKÁ TŘEBOVÁ – V úterý došlo v České Třebové k havárii vodovodu v Semanínské ulici. Následné opravy trvaly až do pozdních odpoledních hodin.

Vodárenská společnost musela v ranních hodinách řešit havárii vodovodního potrubí vedoucího do Borku v blízkosti Javorky. “Došlo k havárii vodovodního přivaděče, litinového. Dimenze 250 mm, který zásobuje celou průmyslovou zónu v České Třebové,” řekl jednatel vodárenské společnosti Jan Carba.

Chod domácností v České Třebové tak omezen nebyl. “Byla náročná z hlediska dimenze 250 mm, to znamená, my běžně materiál na opravu tohle nezdržíme. To se musí shánět po celé republice,” sdělil jednatel vodárenské společnosti Jan Carba.

Materiál na opravu byl nakonec dovezen z nedaleké Moravské Třebové. Dopravní situace v České Třebové je momentálně komplikována rekonstrukcí silnice pod “tunely”. V průběhu oprav byla navíc ještě uzavřena komunikace Semanínská a to od křižovatky s ulicí Kozlovská až ke křižovatce na sídliště Borek. “Vodu jsme zavírali zhruba v osm hodin ráno, začali jsme dohledávat místo poruchy. Včetně vykopání, opravení a znovu napuštění a odkalení systému jsme to pouštěli ve čtyři hodiny,” řekl jednatel vodárenské společnosti Jan Carba.

Situace se v odpoledních hodinách vrátila do normálu.