ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Domy dětí a mládeže nezahálejí ani o prázdninách. Některé si pro děti připravily různé jednodenní výlety či vícedenní akce. My jsme se s kamerou vydali na příměstský tábor orlickoústeckého Domu dětí a mládeže DUHA. Zájemci si mohli vybrat ze 4 termínů. V rámci toho prvního se děti vydaly mimo jiné na jeden den do zábavního parku, který se nachází v nedaleké obci Přívrat. “Kde děti mají možnost vyzkoušet si bungee trampolínu, další trampolíny, káry, sjezd, lukostřelbu a další,” přiblížila nám vedoucí příměstského tábora Dana Dostálková.

Mezi atrakcemi si mohl každý vybrat to, co ho nejvíce bavilo. “Hlavně mě tady baví ty prolézačky a  ještě bych chtěla zkusit ty motokáry a tu střelbu,” sdělila nám Eliška Lopourová. “Nejvíc se mi tady líbí ta lukostřelba, trampolíny, motokáry nebo houpačky, který tady jsou nový,” řekl Adam Kletečka. Oblíbený byl i vodní prvek či lanová dráha. Během dalších dní se děti podívaly nejen po okolí Ústí nad Orlicí, ale vyrazily také do olomoucké Zoologické zahrady.

Dům dětí a mládeže si na léto připravil celkem čtyři příměstské tábory, první dva s názvem Pestré prázdniny, dále pak Zážitkové a Adrenalinové prázdniny. “Máme to rozdělené podle věkových kategorií, takže například v srpnu máme příměstský tábor pro děti od 12 do 15 let. Tento tábor je pro menší děti od té první do páté třídy,” dodala Dana Dostálková. Díky zájmu o tento typ táborů bývají všechny termíny na léto dopředu obsazené. Již během jara můžete sledovat, co si Dům dětí a mládeže opět připraví.