LANŠKROUN – Děti jako hlavní hvězdy i převážná část publika. Takové obsazení měla událost, kterou v zámecké zahradě zahájilo vystoupení tanečního kroužku Sluníčko působícího při ZŠ Dobrovského.

Další program dětského dne byl zasvěcen akrobacii. K vidění byla ukázka disciplíny zvané pole dance, tedy tance na tyči. Své dovednosti předvedla také dítka, která se věnují skákání na trampolíně. Diváci si následně mohli vychutnat cvičení na závěsném akrobatickém kruhu.

Ihned po dokončení vystoupení se aktérka proměnila v instruktorku a pod jejím vedením si zájemci vyzkoušeli, co stále populárnější sportovní odvětví obnáší. Možná se tak podařilo naplnit zadání, se kterým Kulturní centrum Lanškroun akci uspořádalo. “U příležitosti Mezinárodního dne dětí se Kulturní centrum Lanškroun rozhodlo, že uspořádá odpoledne plné zábavy s názvem Den plný cirkusu aneb o zážitky nebude nouze,” sdělila OIK TV ředitelka Kulturního centra Lanškroun Jaroslava Havlíčková.

Do cirkusového prostředí, avšak pod otevřeným nebem, návštěvníky zavedlo představení nazvané  “Akrobatiko”. Došlo na vzdušnou akrobacii na šálách, ale i mnoho dalšího. “V prostoru zámeckých zahrad jsme zhlédli nejrůznější akrobatická čísla jako žonglování, provazochodectví,” uzavřela Jaroslava Havlíčková.