ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jen co na konci prázdnin opustili Aquapark v Ústí nad Orlicí jeho návštěvníci, vystřídali je dělníci. Od měsíce září totiž probíhá zásadní rekonstrukce bazénů. Městská společnost Tepvos, která tuto plovárnu spravuje, si na to musela vzít úvěr.

Letošní sezóna tak byla v Aquaparku v Ústí nad Orlicí poslední, kdy se návštěvníci mohli vykoupat v bazénech s keramickým obložením. Bylo nutné vyřešit problémy s únikem vody z bazénu, a tak se přistoupilo k rekonstrukci. V konečném důsledku by voda v bazénech měla být teplejší. Kromě nových nerezových van se prý návštěvníci mohou těšit také na nové prvky, jako například vodní hřiby, vířivky, šplhací síť nebo lehátka s provzdušňováním. “Celková cena uvedená ve smlouvě je 29 milionů 300 tisíc, nepředpokládáme žádné výrazně navýšení a financování proběhne pomocí úvěru,”  sdělil jednatel společnosti Tepvos Václav Knejp. “Společnost si vzala úvěr, ale úvěr jsme vyhodnotili v současné době jako nejvýhodnější možnost financování,” doplnil starosta města Petr Hájek.

Na jednacím stole ležela i varianta opravy keramických obkladů, nakonec se ale přistoupilo k nerezové variantě.

Celá tato rekonstrukce by měla být dokončena nejpozději do května příštího roku. Pro milovníky vodních radovánek máme ale i špatnou zprávu, dojde ke zdražení vstupného. “Úprava vstupného z největší pravděpodobností bude muset proběhnout, nikoliv však v  souvislosti s touto rekonstrukcí, ale spíše se zvyšujícími se náklady, které neustále jdou nahoru,” objasnil jednatel společnosti Tepvos Václav Knejp.

Od nové sezóny si sice návštěvníci připlatí, koupání by ale mělo být komfortnější.