LETOHRAD – Jsou dny, kdy se Václavské náměstí v Letohradě může ruchem a množstvím lidí srovnávat s tím slavnějším pražským. O letošním třetím květnovém víkendu, který patřil 306. ročníku Kopečkové pouti, tomu tak bylo. V rámci této tradiční události bylo na dvou asi největších veřejných prostranstvích ve městě rozeseto přibližně šest desítek atrakcí. “Máme výhodu, že pod velkým náměstím máme další plochu, které říkáme Bečvárna. Na ní jsou také atrakce a celé to propojují právě stánky. Já odhaduji, že o víkendu zde poutí projdou desetitisíce lidí,” sdělil OIK TV starosta města Petr Fiala.

Pro mnohé z návštěvníků byla možná největším lákadlem dominanta, jež je neodmyslitelně spjata s vídeňským Prátrem. Neodolal ani starosta města Petr Fiala. “Byl jsem se podívat na vysokém ruském kole, ze kterého je výborný výhled, každému doporučuji se na Letohrad podívat z výšky. I jsem se domlouval s pořadateli, že by v příštím roce mohlo být takové kolo na náměstí,” prozradil starosta města.

Zájem však byl i o další adrenalinem nabitá stanoviště. “Je to tady dobré. Teď jsem byl na 4D,” uvedl jeden z návštěvníků. “Byla jsem na lodi, ta byla nejlepší,” doplnila další návštěvnice. “Byl jsem na trampolínách a bylo to super,” řekl další dotazovaný.

Dalším vábidlem pro dorazivší byly stánky s nejrůznějším možným zbožím. Pozornosti některých neunikla ani výstava Českého svazu chovatelů Letohrad. Ta nabídla expozice drůbeže, holubů, papoušků, králíků a dalších zvířat.