ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Andrlův chlum u Ústí nad Orlicí hostil o čtvrtém zářijovém víkendu opět soutěž minikár. Závodit ve slalomu na pět set deset metrů dlouhé trati mohli děti i dospělí.

Tentokrát se po klikaté silnici neproháněly automobily vzhůru jako při Ústecké jednadvacítce, ale směrem dolů mířily minikáry. První den závodů bylo na programu 4. kolo Mistrovství České republiky a druhý den Pohár České republiky ve slalomu. Závody letos navštívilo 83 účastníků. “Největší zastoupení má klub z Mladý Boleslavi, ale nejvzdálenější je asi Ostrov u Karlových Varů a jeden účastník ze Slovenska,” řekl Tomáš Brožek.

Ve svých nízkých čtyřkolových vozidlech bez vlastního pohonu, sjížděli určenou dráhu mezi červenými a zelenými plechovkami pouze za pomoci gravitace. “Na startu se můžou jednou odrazit, co nejrychleji projet tři slalomové úseky, kde za každou shozenou plechovku jsou dvě vteřiny k času a po projetí cílem se jim vypne měření,” sdělil nám Tomáš Brožek.

Zúčastněné čekala trať o třech zatáčkách a třech slalomových úsecích. Na konci se jim sečetli dvě nejlepší jízdy ze třech závodních. Jednou z účastnic byla i Anežka Slavíková, která obsadila 2. a 3. místo ve své kategorii. “Jelo se mi dobře a tahle trať se mi hodně líbí,” svěřila se nám Anežka Slavíková. Marek Charvát skončil v sobotním závodu na 9. místě. “Tahle trať se mi hodně líbí, rád sem jezdím, je to tu známý. I závody do vrchu, že tu jsou, takže je to tu dobře udělaný a dobrá organizace závodu,” dodal účastník Marek Charvát.

Nejrychlejšími jezdci se stali Tomáš Čapek, Jakub Procházka, Petra Charvátová, Tomáš Bodinek, Lukáš Hynek, René Jůda, Eliška Slavíková a Zbyněk Švajda.