LETOHRAD – Letohradská skupina workoutových nadšenců a Konto Bariéry uspořádali u zdejšího skateparku charitativní akci, jejímž cílem bylo odcvičit v jednom dni co nejvíce shybů. Výtěžek putoval zdravotně postiženým dvojčatům z Ústí nad Orlicí. “My máme totiž nasmlouvaný sponzory, kteří jsou ochotni za každej shyb, který my tady odcvičíme, darovat jednu korunu až do částky 15 tisíc korun,” prozradil nám pořadatel akce Dalibor Nenál. Zůčastnit se mohli jak sportovně založení jedinci, tak i necvičící. Ti si mohli shyby symbolicky koupit a přispět libovolnou částkou do pokladničky. “Je to vhodné pro každého, nejmladší je tady 13 letý, nejstarší tady byl 50 letý. Ten udělal krásných 530 shybů za 3 hodiny, takže to je jenom důkaz, že streetworkout se hodí pro každého a posilování vlastní vahou je vhodné pro všechny,” přiblížil Dalibor Nenál. Do cvičení se aktivně zapojilo 35 lidí nejen z Letohradu a okolí. “Jsem na 480 shybech a přijeli jsme z Prahy se 4 klukama z našeho workoutového týmu a chtěli jsme hlavně podpořit tu dobrou věc, tu dobrou akci,” sdělil nám účastník akce Daniel Martin Beneš.

Peníze šly na pomoc rodině dvou nemocných jedenáctiletých chlapců z Ústí nad Orlicí. “Diagnózu vesměs nemáme žádnou. Byli jsme na spoustě vyšetření, ale spíš to je jako porušení CNS. Jinou přímo nemáme,” prozradila maminka dvojčat Daniela Benešová. Jelikož stav dvojčat vyžaduje nepřetržitý dozor, chce rodina vybrané peníze investovat zejména do osobní asistentky. “Aby nám prostě někdo pomohl, abychom to všechno nedělali sami. Taky si potřebujeme odpočinout. Je to náročný starat se o kluky, je to samozřejmě s láskou, jsou to naši miláčci, ale občas ta pomoc je super,” řekla Daniela Benešová.

Za celý den účastníci odcvičili 21 475 shybů. Konečná částka, která putovala na pomoc rodině chlapců činila 17 770 korun.