LANŠKROUN – Lanškrounské volejbalistky jako novicky v soutěži vyhrály moravskou skupinu extraligy kadetek. Ve druhém kole play-off jim byl v tělocvičně “Na Střelnici” v Lanškrouně soupeřem brněnský tým. Zápas zahájila aktivněji hostující šestice hráček, která si náskok udržela až do konce první části utkání a zvítězila za stavu 14:25. “Děvčata se bála vysokého bloku, věděla co za hráčky, reprezentační, proti nim stojí a nedokázala to v sobě ukočírovat,” řekla trenérka VK TJ Lanškroun, Šárka Chládková. Ve druhém dějství si hned zpočátku vytvořily brněnské hráčky několika bodový náskok. “Myslím, že to je určitě naším servisem. Jsme šly rozhodně do razantního servisu a nějak stabilně jsme přihrávaly a měly razantnější útok než soupeřky,” okomentovala průběh utkání nahrávačka ze SG Ludvíka Daňka Brno, Květa Grabovská. Domácí volejbalistky se však nenechaly zlomit a soupeřky dotahovaly. Ovšem díky chybám domácích hostující tým odskočil a vyhrál i druhý set, tentokrát s výsledkem 17:25.

Třetí část turnaje zahájily aktivněji reprezentantky domácího celku. Soupeřky se ale nevzdaly a ani úraz jejich hráčky jim ve výhře nezabránil. “Měly lepší servis na začátku a my jsme s tím měly trochu problém s naším příjmem a potom se nějak nedařily ani útoky. Ale pak jsme to nějak dotáhly, měly jsme to zranění, no a jsme rády, že jsme zvládly ten set. Že jsme ho neprohrály,” dodala Květa Grabovská. “Protože jsme hnedka po tom zranění zkazily podání, pak to vedlo k sérii šesti bodů od soupeře. Měly jsme tuhle situaci taky využít, hraje nám to do karet, ale děvčata to prostě hlavama neustála a nedalo se,” okomentovala Šárka Chládková. Třetí vyhrané dějství se skórem 17:25 si opět připsaly brněnské kadetky, které nad domácími zvítězily 3:0 na sety.

Lanškrounské družstvo se do extraligy kadetek dostalo po dvaadvaceti letech. “Moravskou skupinu jsme vyhrály a teď se to spojilo s českou skupinou a bojujeme s čechama, kde ta skupina je maličko silnější, ale určitě je to pro lanškrounský volejbal obrovský úspěch, i když dnešní zápas se nevyvedl,” doplnila Šárka Chládková. V dalších střetnutích soutěže si ve druhém kole lanškrounské kadetky připsaly dvě vítězství, díky kterým se probojovaly do první šestky a budou bojovat o titul.