ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Orlickoústecká sportovní hala Na Dukle hostila další utkání. Hráči z TJ Sokol Kerhartice v bílých dresech uvítali na domácí půdě soupeře z VK Litomyšl v modré. I když první dějství zahájili aktivněji hosté, domácí tým jim byl v patách. Nakonec skončilo s nejtěsnějším možným rozdílem: 23:25. “My jsme začali poměrně nervózně. Moc nám nešly přijímat ty jejich nepříjemné plachty, ale to jsme věděli už předem, že to je jedna z jejich předností. A taky jsme na to doplatili v prvním setu,” popsal průběh setu Zdeněk Duffek.

Následující set se síly obrátily a Kerhartice si vytvořili několika bodový náskok. Ten se Litomyšli nepodařilo dohnat a dějství skončilo za stavu 25:18 pro domácí tým. Jakto, že skóre hosté nedokázali otočit nevíme. K průběhu zápasu se odmítli vyjádřit. Při třetí části utkání se domácím vedlo stejně jako v té předešlé a uhájili ji ve svůj prospěch. “Začala fungovat souhra na síti a ten útok začal být pestřejší. Takže v prvním setu jsme to všechno tahali přes “účko”, maximálně přes kůly, nebyly skoro žádný útoky středem a to se postupně s dalším průběhem zápasu začalo dařit. Ta pestřejší hra,” sdělil nám Zdeněk Duffek. Druhé vyhrané dějství, tentokrát se stavem 25:14, si na konto připsali Kerhartice. Čtvrté dějství se zpočátku zdálo jasné jako ty dvě předešlé. Hosté se nakonec vzchopili a domácí dohnali. V koncovce se obě mužstva přetahovala o každý bod. Nakonec si dějství připsali na konto opět domácí za stavu 26:24. “Dotáhli se, nepomohly “time”, ani teda potom střídání, takže bylo to takový nervóznější ten závěr, ale myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli nakonec,” dodal Zdeněk Duffek.

První zápas tak skončil 3:1 pro Kerhartice. Druhé utkání téhož dne si na konto připsala pro změnu Litomyšl s výsledkem 1:3. V současné době se Kerhartice drží těsně pod vrcholem tabulky. S průběhem soutěže je domácí tým spokojený. “Daří se nám držet druhé, třetí místo vlastně už od začátku a doufáme, že i v těch následujících zápasech se nám to podaří navázat na ty úspěchy,” svěřil se Zdeněk Duffek. Další volejbalový zápas na domácí půdě odehrají Kerhartice proti Hlinsku šestnáctého února.