LANŠKROUN – Druholigové volejbalisty z VK TJ Lanškroun čekal v jedenáctém a ve dvanáctém kole další soupeř. Tentokrát ve Sportovní hale Střední odborné školy a Středního odborného učiliště přivítali VS Drásov. Domácí volejbalisté v černém se na domácí půdě utkali s Drásovem v modrobílé.

První set nabídl převahu hostů. “Nám vyšel servis a přítah a od toho to vlastně celý bylo v pořádku a bez problému jsme vyhráli. Nebýt pár balónů, pár míčů přímo z podání, tak jsme neměli problém,” řekl hráč VS Drásov Tomáš Kubernát. “Jsme nedokázali zatlačit servisem. Měli jsme hodně zkažených. Řekli jsme si, že do toho půjdeme více, že přitlačíme. Úplně se to nepovedlo, naopak soupeř měl nádhernou přihrávku a zatlačil nás servisem,” dodal Lukáš Marek. I v ostatních herních činnostech se víc dařilo mužstvu z Drásova. První dějství skončilo lépe pro hosty, tedy 14:25. Ani ve druhém setu neměli domácí štěstí. Zranil se jim kapitán, a tak za něj museli dosadit náhradu. “V podstatě jsme dneska neměli víc hráčů než soupeř, proto nějaká machinace s tím družstvem nebo vůbec s těmi hráči, aby se nějak prostřídali na tom kurtu, tak byla o to těžší. Musel ze smečařského postu vbíhat nahrávač, což nás svým způsobem rozhodilo,” okomentoval Lukáš Marek. Hosté si drželi vytvořený bodový náskok, který neztratili až do konce setu. Ten nakonec skončil 21:25. Třetí dějství poskytlo domácím poslední naději změnit skóre k jejich prospěchu, šanci ale nevyužili. “Určitě jsme se chtěli zvednout, chtěli jsme bojovat. Nicméně se nám to úplně nepodařilo, a tak jako byl průběh těch ostatních dvou setů, tak i v tom třetím to pro nás bylo náročné a bylo těžké Drásov porazit. Což se nám nepovedlo,” nám sdělil Lukáš Marek. “Většinou to bývá tak, že v tom třetím setu ten kdo vede, tak trošku poleví. Je to takové neoptimální, ale občas se to stane, ale naštěstí pak jsme si pomohli trošičku a vyšlo to,” okomentoval Tomáš Kubernát. Hosté si tak na konto připsali třetí vítězný set s výsledkem 16:25.

Lanškroun se vítězství nedočkal ani v následujícím utkání téhož dne, to skončilo se skórem 2:3 pro Drásov. Další zápasy čekají Lanškroun na domácí půdě s týmem Blue Volley Ostrava patnáctého prosince.