ÚSTÍ NAD ORLICÍ – 19. ročník tenisového turnaje „Rieter Cup“ se jako Mistrovství České republiky konal na orlickoústeckých kurtech již posedmnácté. Závěrečné dny šampionátu nabídly finálová utkání. Ve čtyřhře žen se o titul utkaly dvojice Svobodová, Stuchlá proti Přádové a Matouškové. Monika Svobodová a Karolína Stuchlá své soupeřky přehrály dvakrát 6:2. Finále deblu mužů bylo soubojem Šátrala a Salaby s Brusenbauchem a Nebojsou.

Prvně jmenovaný pár zvítězil 2:0 na sety. Po výsledcích 6:3 a 6:3 se tak Jan Šátral a Libor Salaba mohli radovat ze zisku mistrovského poháru ve čtyřhře. Poslední hrací den odhalil jména vítězů dvouhry. Mezi ženami proti sobě stanuly druhá nasazená Zuzana Skočdopolová-Zálabská a překvapení turnaje Nikola Schweinerová. Zkušenější Skočdopolová-Zálabská zvítězila dvakrát 7:5. Obhájkyně prvenství z minulého ročníku si tak připsala již čtvrtý triumf v historii Rieter Cupu a vyrovnala tak rekord Ivety Gerlové.

V duelu Jana Šátrala a Jana Mertla se mělo rozhodnout o držiteli titulu v singlu mužů. Zlato nakonec získal Jan Mertl. Poprat se musel nejen se soupeřem, ale také s přerušením hry vinou nepřízně počasí. Po setech 6:1 a 7:6 Jan Mertl mohl projevit mistrovskou radost. Rieter Cup 2013 zná vítěze. V příští sezóně se jejich následovníci utkají o výhru na jubilejním 20. ročníku turnaje.

[serialposts]