ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Přestože se na kurtech v ulici V Lukách představili hráči z celkem 14 zemí světa, závěrečné boje byly záležitostí tenistů zejména z České republiky. Jeden ze semifinálových zápasů nabídl duel mezi nasazenou jedničkou Markem Jaloviecem a turnajovou šestkou Davidem Poljakem. V první sadě prohrál favorizovaný Jaloviec po výsledku 4:6. Totožným poměrem skončil i druhý set.

Rovněž druhé semifinále obstarali nasazení hráči. Konkrétně sedmý Vít Kopřiva a osmý Patrik Rikl. Úvodní část hry zvládl lépe prvně jmenovaný, když zvítězil 6:4. Ve druhé sadě byl zachován výsledek, ale změnil se její vítěz. O postupujícím do finále tak rozhodl až třetí set. Ten vyhrál Kopřiva 6:3.

V programu turnaje “Rieter Open 2018” nechybělo ani klání ve čtyřhře. Ve finále se proti sobě postavily páry Filip Polášek-Patrik Rikl a Antonín Bolardt-Tomáš Machač. Československá dvojice Polášek-Rikl nakonec zápas dovedla do vítězného konce po výsledcích 7:6 a 7:6.

Z kurtů si partneři i oba finalisté turnaje ve dvouhře odskočili do Hernychovy vily, kam je pozval starosta města Petr Hájek. Na druhý den mohl také on sledovat souboj kamarádů Víta Kopřivy a Davida Poljaka.

Úvodní sadu posledního střetnutí turnaje prohrál Kopřiva 4:6. Stejně skončil i druhý set, a tak se vítězem stal David Poljak. Šestý nasazený hráč převzal trofeje a šek na 2 160 amerických dolarů. Zkrátka nepřišel ani poražený finalista. Vít Kopřiva si přilepšil o 1 272 americké dolary.