ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Počtvrté v pořadí jsme se v Ústí nad Orlicí připojili k celosvětovým oslavám mezinárodního Olympijského dne. Největší běžecká akce v České republice byla odstartována na desítkách míst po celé České republice, ve středu 16. září úderem 18 hodiny.

Tradičně byl start a cíl na Kociánce. Na pěti kilometrový okruh vedený centrem města nastoupilo letos 78 běžců v kategoriích muži a ženy. Před samotným zahájením běhu vystoupily male mažoretky.

Trasa běhu vedla přes Mírové náměstí, Na Špici, kolem autobusového nádraží, Špindlerovou ulicí, na sídliště Štěpnice, kolem nemocnice a ulicí 17. listopadu zpět do cíle na Kociánce. Nejrychlejším mužem se stal Jiří Miřejovský s časem 16 minut a 53 sekund. V ženách zvítězila Jana Lehká s časem 21 minut a 38 sekund.

Cílem běhu je podpora České olympijské nadace, která pomáhá sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin, kterým na sport dětí chybí finanční prostředky. Nejde přitom pouze o výjimečně talentované děti, základem je, aby děti samy chtěly sportovat a byly aktivní.

Bližší informace o běhu a České olympijské nadaci naleznete ZDE: http://www.olympijskybeh.cz/