LETOHRAD – Prostor u Orlovny na Orlici v Letohradě se na jeden den zaplnil běžci. 9. ročník přespolního závodu “Letohradská pětka” přilákal malé i velké účastníky. “Závodníci běží od 100 metrů až po 5 kilometrů, podle svý věkový kategorie,” řekl nám ředitel závodu Marek Živný. Na trať hlavního závodu o délce pěti kilometrů se vydalo 130 účastníků. Z Orlovny vedla cesta Jablonskou ulicí, ze které se běžci vydali mezi pole a louky.

K cíli se jako první dostal vyslanec Vencl týmu z Ústí nad Orlicí Radek Hübl v čase 16 minut a 13 vteřin. Traťový rekord ale nepřekonal. “Byl to trochu můj cíl dneska, zaběhnout ten traťový rekord. Bohužel ještě nemám úplně nohy v pořádku po minulým závodě, takže dolů mě to úplně nepustilo, ty nohy. A těch 6 vteřin, dalo se to někde najít, ale ještě budu mít příští rok možnost to opravit,” sdělil nám Radek Hübl. Druhou příčku obsadil reprezentant týmu TJ Lokomotiva Břeclav Pavel Hrdina, který trať zaběhl v čase 16 minut a 27 vteřin. Martin Moravec závodící za Vencl Tým z Ústí nad Orlicí si doběhl pro třetí příčku s časem 17 minut a 29 vteřin.

Mezi ženami byla nejrychlejší Martina Vévodová z TJ Lokomotiva Břeclav, která překonala traťový rekord o 6 vteřin. Pět kilometrů zaběhla za 19 minut a 3 vteřiny. “Byla jsem hrozně překvapená, když jsem to zjistila. Je to pozitivní zpráva, že forma je taková jaká má být,” dodala Martina Vévodová. Na druhé příčce se umístila závodnice za tým SILVITA s.r.o. Ústí nad Orlicí Jana Matyášová s časem 21 minut a 21 vteřin. Sylva Fabová závodící za Spinning Lanškroun obsadila s časem 21 minut a 50 vteřin třetí místo.